Zapowiedź nowego L200 |
Autor |
Wiadomość |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-08-2005, 07:53 Zapowiedź nowego L200
|
|
|
MITSUBISHI MOTORS PREZENTUJE NAJNOWSZY TERENOWY PICK UP L200
Firma Mitsubishi Motors Corporation zaprezentowała po raz pierwszy najnowszy model L200 S.U.T. (Sport Utility Truck), który pojawi się na rynku europejskim w pierwszej połowie przyszłego roku. Nowy L200, produkowany przez Mitsubishi Motors Thailand Co., Ltd, chce być kontynuatorem sukcesów swojego wielkiego poprzednika: - lidera na rynku pickupów w Europie, - sprzedanego w liczbie 700,000 sztuk (tyle pojazdów wyeksportowano z Tajlandii od roku 1988) – zwycięzcy FIA Cross Country Rally World Cup. Rajdowa stylistyka Zapowiedź nowego L200 stanowił zaprezentowany podczas tegorocznego Rajdu Dakar model „Truck Evolution”. Stylistyka nadwozia L200 jest w dużym stopniu inspirowana modelami Pajero Evo 2+2 Concept z 2002 roku oraz rajdowym Pajero Evolution. Dotyczy to zwłaszcza niemal identycznych, wyrazistych i działających na wyobraźnie linii nadwozia, osłony chłodnicy typu „Mount Fuji” oraz masywnej sylwetki. Idąc tym tropem, styliści Mitsubishi Motors podeszli jednak do samej koncepcji pickupa w nieco inny sposób. Nadwoziu pojazdu nadali nowy, odważny kształt, a nowa kabina pasażerska charakteryzuje się największą przestrzenią w segmencie - typową dla pojazdów typu Sports Utility Truck (S.U.T.). Napęd Dostępny w wersjach kabinowych Single Cab, Club Cab i 4-drzwiowej Double Cab, nowy L200 pochwalić się może doskonałymi walorami jezdnymi, stałym (jak w pojazdach klasy SUV) napędem na cztery koła typu Super Select z systemem aktywnej stabilizacji i kontroli toru jazdy, 17 calowymi kołami oraz najlepszym w swojej klasie promieniem skrętu. Napędem nowego L200 jest najnowszej generacji, potężny Diesel Common Rail z wtryskiem bezpośrednim, spełniający normę Euro-4. Dzięki takiej jednostce napędowej pojazd radzi sobie praktycznie w każdych warunkach terenowych i na każdego typu nawierzchni. Przyczynia się do tego również całkowicie przeprojektowane zawieszenie na sztywnej ramie, tłoczonej wodą, przednie – niezależne, a tylne - na sztywnej osi z mostem napędowym. Koncern ma nadzieję, że najnowszy model L200 otworzy w Europie nową erę w segmencie pickupów. Jej początkiem, a zarazem okazją do europejskiej premiery modelu będzie Salon Motoryzacyjny w Bolonii, 1 grudnia bieżącego roku.
pozdro
Firek |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 24-08-2005, 10:15
|
|
|
L200 jest super... To samochód marzenie dla mieszkających na odludziu.
Znalazłem jakieś fotki nowego L200. O ile na pierwszej wygląda imponująco, o tyle wraz z następnymi jakoś mi osłabł entuzjazm.... nawet bardzo mi osłabł. Co oni qrna zrobili z tego samochodu??????
 |
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
|
Wysłany: 24-08-2005, 10:50
|
|
|
ło jezu!! Przod sliczny a tył no coż kwestia gustu ale jak dla mnie to niesamowita porażka. Wygląda strasznie |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 24-08-2005, 11:02
|
|
|
Przód do dupy tył do dupy ten co zaprojektował te posrane garby na wlocie powietrza z tym wielkim ochydnym srebrnym emblematem powinien do końca życia się wstydzić (miałem napisać coś innego ale wyhamowałem) |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 24-08-2005, 11:13
|
|
|
a ktos niedawno powiedzial: "...wykupujcie L200, dopuki nie wszedl nowy model...." |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 24-08-2005, 11:15
|
|
|
Dobrze mówił piwa mu dać. Co to właściwie jest |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 24-08-2005, 12:02
|
|
|
przod do dupy, tyl do dupy, projektant - DO DUPY , zwolnic go ... |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 24-08-2005, 12:09
|
|
|
Przypomina mi pOKEMONA
Wyraźne zapożyczenia wzornicze z nowego Megane - nawet kierownica podobna! Jak można spier*** tak pieknę auto |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
|
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 24-08-2005, 16:00
|
|
|
Panowie!
Więcej luzu. Weżcie pod uwagę, że ten samochód ma być wołem roboczym a nie slicznotką. I z tej perspektywy samochód mozna uznać za ładny albo wręcz piękny. Toż to PICK-UP
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 24-08-2005, 16:11
|
|
|
Jackie napisał/a: | Weżcie pod uwagę, że ten samochód ma być wołem roboczym a nie slicznotką. |
Święte słowa - tym bardziej nie pasuje do niego ten animowany design. Takie jest moje zdanie. I być może się mylę - ale ten samochód nei robi wrażenia solidnego. Jeżdżąc czymś takim trzeba uważać, by nigdzie nie puknąć, nie przyrysować. Ale może moje pojęcie woła roboczego jest mylne... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 24-08-2005, 23:35
|
|
|
Jackie napisał/a: | Panowie!
Więcej luzu. Weżcie pod uwagę, że ten samochód ma być wołem roboczym a nie slicznotką. I z tej perspektywy samochód mozna uznać za ładny albo wręcz piękny. Toż to PICK-UP
Pozdrawiam |
jacek, ale jest dokladnie odwrotnie |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 25-08-2005, 00:19
|
|
|
to ma wozić i jeździć a nie sie prezentować...poza tym kokpit kompletnie niepraktyczny do auta użytkowego.biegi za nisko, i po co ten "telewizor" ??? |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 25-08-2005, 01:20
|
|
|
Fido__ napisał/a: | O ile na pierwszej wygląda imponująco |
to.......
na nastepnych okazalo sie ze to byla tylko kwestia oswietlenia
no i na wola roboczego to on raczej nie wyglada tylko raczej na "babeczke" co to w pole w szpilkach wyszla. |
|
 |
|