|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
TV jaka technologia, jaki model? |
Autor |
Wiadomość |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
|
|
|
 |
fargo
Mitsumaniak

Auto: 2.0 GTS '08 CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Sty 2009 Posty: 347 Skąd: KrakówNH
|
Wysłany: 24-11-2011, 22:05
|
|
|
gigant87 napisał/a: |
Pytania:
Jaki rozmiar?
|
Moja dobra rada: największy jaki się zmieści i na jaki starczy kasy i "w dowolnym kolorze byle był czarny"...znaczy Sony |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 25-11-2011, 06:48
|
|
|
ja też muszę teraz kupić tv, bo zmieniam wystrój salonu i przenoszę go na ścianę odległą od kanapy o 8m
i teraz moje priorytety:
- czarny
- max. 40"
- tuner cyfrowej tv naziemnej
- najlepiej samsung, bo moja mama zna ich pilota
- fajnie, jakby miał podświetlanie jak philips (ambi light???) - bo wtedy się oczy tak nie męczą i nie trzeba światła włączać
- NIE POTRZEBUJĘ!!! żadnych zbędnych g....n/3d/super designów/internetu itp. itd. bez których to niby nie da się w ogóle żyć - normalny tv to ma być a nie prom kosmiczny (nie mam tam dvd, czasem coś z kamery lub dysku twardego z odtwarzaczem obejrzę, nie mam kina domowego); pewnie nawet nie jestem w stanie zauważyć tych super rewolucyjnych technologii, którymi chwalą się producenci na naklejkach...
- ma mało prądu zużywać (czyli chyba plazma odpada )
co kupić? |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3273 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 25-11-2011, 09:45
|
|
|
Krzyzak - z 8 m. to 40 cali chyba za mały ?
Zobacz tego : Samsung
O zużyciu energii też jest. A kupić się da nawet za mniej niż 3 tys. zł.
Co do podświetlenia :
Ikea
W naszych sklepach Ikei też jest pod tym samym numerem katalogowym . Ups- myślałem, że wstawiam linka z czeskiego sklepu (mam bliżej).
Aha- i jeszcze jedno- ten model full HD ale bez 3D jest o ok. 400 zł tańszy . |
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 25-11-2011, 11:46
|
|
|
Ja obecnie testuje Samsunga 51' plazmę z 4-5m i jest ok wielkościowo. Bardzo fajną opcją jest to, że ma wbudowany odtwarzacz divixów z usb( a nie tylko zdjęcia jak w przypadku wcześniejszych telewizorów) W przyszłym roku tak czy siak będzie zmiana na telewizor LED co by zmniejszyć te zużycie prądu xD
Krzyzak także zastanów się czy aby na pewno 40' - U mnie jak postawiłem 51' każdy mówił, że za dużo po co, po 3h oglądania zdania zupełnie inne
No i weź pod uwagę jak ma być montowany na ścianie - czy powieszony czy na wysuwanym stelażu co by kamerę było łatwiej podłoczyć jeśli wejścia będziesz miał z tyłu ( tak jak ma samsung), a nie z boku. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Pomógł: 10 razy Dołączył: 20 Mar 2008 Posty: 470 Skąd: Gdynia