|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Adaho_krak 26-06-2008, 20:00 |
Olej w otworach do świec. |
Autor |
Wiadomość |
miszozon [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2007, 15:43 Olej w otworach do świec.
|
|
|
Witam. Dzisiaj wymieniałem świece i sobaczyłem coś, czego powinno nie być. W otworach dla świec był olej. Tylko w 2 i 3 garze. Na szczęście same świeczki i kanał był czysty. Olej się zbierał tylko na brzegu otworu. Na dodatek mam rozpierniczony silikon uszczelniający otwór.
Tutaj jest fotka.
Czyto jest uszczelka od pokrywy zaworów czy może coś innego? Trzeba się z tym śpieszyć, tzn. czy ciśnienie oleju jest tam duże czy tylko się przesącza?
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 12-04-2007, 15:59
|
|
|
to ucieczka spod pokrywy zaworow olej sobie wycieka powoli
[ Dodano: 12-04-2007, 16:04 ]
jezeli masz blaszana pokrywe zaworow to trzeba ja wyklepac w miejscu srub jezeli jest alu to mooooooozna zeszlifowac ok 0.5mm w miejscu sruby od strony glowicy
w obydwu przypadkach trzeba wymienic uszczelke po pokrywe zaworow |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-04-2007, 00:16
|
|
|
nie wiem jak w Twoim Misiu ale w moim oprócz uszczelki pokrywy zaworów jest taki pasek silikonowy i czasem się przez niego leje oliwa jak już sparcieje. Proponuje wymienić uszczelkę pod pokrywą zaworów (w kpl. jest też ten paseczek silikonowy) i po kłopocie a koszt niewielki. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
miszozon [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2007, 22:31
|
|
|
Dzięki za info. Temat uważam za zamknięty.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|