Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Oświetlenie bagażnika
Autor Wiadomość
furman88
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 11:22   Oświetlenie bagażnika

Witam :D od kiedy posiadam miśka denerwuje mnie brak oświetlenia w bagaju.... ma ktoś jakieś pomysły jak by sobie coś z tym wymyślić :D

qpal 
Forumowicz
Mariusz

Auto: SEAT IBIZA 6L FR
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-04-2008, 12:29   

O ile mnie wzrok nie myli, to w bagażniku jest oświetlenie ( oryginalne ) . Trza wygiąć się w paragraf, zadrzeć głowę pod tylną półkę i obadać spostrzegawczym wzrokiem, czy aby żarówki są, a jak są to czy czasem nieprzepalone. Włącznik też jest w zasięgu wzroku. W CB jest, to myślę ( albo mi się tylko tak wydaje ), że w CK też powinno.
Ostatnio zmieniony przez qpal 02-04-2008, 12:33, w całości zmieniany 1 raz  

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 12:33   

na 100% jest - no chyba że po kraksie ktoś już nie zamontował albo wymontował i opchnął :-)
ja mam na środku lampke a wyłącznik krańcowy z prawej strony przed/za zawiasem

furman88
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 12:42   

no nie ma:/ wlazłem do bagaja i szukając nic nie znalazłem ani włącznika ani lampki :doubt: tak patrząc po otworach montażowych to pewnie powinna byc pod samym światłem stopu... tak???

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 13:30   

hihihi - nie :-)
ja jaą mam pod szyba czyli jak patrzysz na bagażnik od tyłu to musisz sie schylić i ona jest na suficie tego bagażnika

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 14:08   

Ja też tak mam - pod szybą - może u Ciebie ktoś wyrwał przed sprzedażą auta a wiązka gdzieś tam jest............

furman88
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 17:29   

dm17 napisał/a:
Ja też tak mam - pod szybą - może u Ciebie ktoś wyrwał przed sprzedażą auta a wiązka gdzieś tam jest............

możliwe bo jak go kupiłem to po głośnikach też tylko wiązki zostały :doubt:

ale włącznika nie widze nigdzie tego to by chyba nie zabrali:/ w ktorym dokładnie jest miejscu (tzn powinien być) gdzie przy zawiasie???

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 17:33   

Włącznik jest automatyczny jak podniesiesz klapę (gdzie dokłądnie jest czujnik to nie wiem)
Światło jest mniej więcej na środku pod szybą (nie na klapie) takie plastikowe białe podełeczko..........

furman88
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 17:40   

dm17 napisał/a:
Światło jest mniej więcej na środku pod szybą (nie na klapie) takie plastikowe białe podełeczko..........

heh to dobrze myślałem ale i tak go tam nie ma:PP

a wiązka którędy idzie???

tą rynienką nad światełkiem???

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 18:05   

Jak będę miał chwilę to zrobię CI fotkę ale z tego co pamiętam to leci z głośnikami.......albo obok, muszę sprawdzić

mrogal
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 18:35   

dm17 napisał/a:
Jak będę miał chwilę to zrobię CI fotkę ale z tego co pamiętam to leci z głośnikami.......albo obok, muszę sprawdzić

Hej, ale to swiatelko i tak jest marne, ja mysle nad jakims dodatkowym , widzialem na allegro takie listwy z 4 diodami bialymi lub innymi podpinane od razu pod 12V bardzo estetycznie wykonane, myslalem by zamienic oryginalne oswietlenie na te diody, tak samo w schowku myslalem na zamontowanie oswietlenia bo brak swiatla jest dosc uciazliwy, tylko skad tu wykombinowac jakis stycznik estetyczny :?:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-04-2008, 19:38   

dm17 napisał/a:
Włącznik jest automatyczny jak podniesiesz klapę (gdzie dokłądnie jest czujnik to nie wiem)
Pewnie w zamku klapy.

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 22:19   

ja mam włącznik z prawej strony za zawiasem - jak klapa sie zamyka to am zawias popycha krańcówkę. sama krańcówka jest dość hamska (tzw. ruski mechanizm) ale i tak go nie widać i jest wytrzymały. Jutro zrobie Ci fotkę.

Info dla @mrogal
Ja bym to zrobił na kontaktronie - na klapce wystarczy mały magnes np wyciąć z tych magnesów na lodówke z margaryny (takie wabiki dla dzieci :-) - moge jeden podesłać :-)

Tak na marginesie - dla mnie kontraktrony to bardzo "wdzięczne" takie małe coś ;-)

furman88
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 22:26   

bazkomp napisał/a:
Jutro zrobie Ci fotkę.

baaardzo sie przyda :D

bazkomp
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2008, 10:43   

Ten wyłącznik krańcowy mieści się w te widełki i sam zawias zamykając klapę popycha ten wyłącznik

Odpowiedz do tematu