[II 2.0 DID] Zamykanie szyberdachu |
Autor |
Wiadomość |
nephilim
Mitsumaniak 01486/KMM
Auto: Outlander II 2.0 Ralli Art
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-08-2009, 23:27 [II 2.0 DID] Zamykanie szyberdachu
|
|
|
Hej,
Czy macie jakiś patent na zamykanie szyberdachu ? Automatyczny - najlepiej z kluczyka (wiem że raczej niemożliwe) - albo choć brzęczyk ostrzegający (działający po wyłączeniu silnika).
Myślę czy nie dałoby się coś takiego podłączyć od lampki podsufitowej - bo tam po przekręceniu kluczyka pozostaje napięcie przez jakiś czas...
Ale to ingerencja itd = serwis |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 31-08-2009, 10:18
|
|
|
A nie da się tego włączyć za pomocą "domykania szyb"
Przytrzymujesz na pilocie przycisk "zamknij" chyba ze 3 sekundy i szyby się dosuwają. Rzadko używana funkcja, ale przydatna. Zwłaszcza jak chmara dzieciaków bawi się szybami przed opuszczeniem pokładu.
Może i szyberdach by się dało z tym połączyć |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
nephilim
Mitsumaniak 01486/KMM
|
Wysłany: 31-08-2009, 10:21
|
|
|
Domykanie szyb (przynajmniej u mnie - set bezkluczykowy) - raczej nie działa. Ale spróbuję. Natomiast pamiętam że ktoś narzekał że właśnie nie można tego zintegrować ze sobą |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-08-2009, 10:28
|
|
|
nephilim napisał/a: | Domykanie szyb (przynajmniej u mnie - set bezkluczykowy) - raczej nie działa. | Tego właśnie nie wiem, jak się to ma do Twojej wersji.
Samo domykanie powinno być, bo skoro wersja lepsza to niby czemu ma mieć mniej udogodnień niż ta gorsza
O domykanie szyberdachu pewno w ASO by zapytać, bo jeżeli da się to włączyć to tylko przez komputer serwisowy... |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 31-08-2009, 11:56
|
|
|
Domykanie szyberdachu jest tylko w wersji z MMCS. |
|
 |
nephilim
Mitsumaniak 01486/KMM
|
Wysłany: 31-08-2009, 12:15
|
|
|
Pytanie do dealerów co z tym można zrobić bo akurat na tej opcji bardzo mi zależy... |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 09-09-2009, 09:02
|
|
|
KowaliK napisał/a: | Domykanie szyberdachu jest tylko w wersji z MMCS. |
Kowalik a jak tegoż się włącza? Bo w instrukcji napisano,że to se ne da więc już nie szukałem "myków",a zdażyło mnie się zapomnieć i zostawić na parkingu z otwartym-dobrze ,że nie padało |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 09-09-2009, 16:31
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Domykanie szyberdachu jest tylko w wersji z MMCS. |
Kowalik a jak tegoż się włącza? Bo w instrukcji napisano,że to se ne da więc już nie szukałem "myków",a zdażyło mnie się zapomnieć i zostawić na parkingu z otwartym-dobrze ,że nie padało |
Ktoś na forum o tym pisał. |
|
 |
didku
Forumowicz
Auto: Outlander II 2,2 INSTYLE
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Mar 2009 Posty: 141 Skąd: Wrocław-Zgorzelec
|
Wysłany: 10-09-2009, 20:31
|
|
|
wtrace swoje 2 grosze - w O2 Instyle z KOS-em bez MMCS dziala domykanie okien bez szyberdachu (jak pisal Hiszpan dluzej naciskac przycisk zamykania na pewno dziala po 3. nacisnieciu) |
_________________ jeszcze Panda 1.2 LPG, oktavka 1 1,9tdi, Ducato 2,3 multijet
 |
|
|
|
 |
nephilim
Mitsumaniak 01486/KMM
|
Wysłany: 10-09-2009, 21:03
|
|
|
A u mnie 3 naciśnięcie = złożone lusterka. Nawet szyb nie podciąga...
Przytrzymanie nic nie zmienia.
Alarm firmowy, system bezkluczykowy.
Masakra. |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 10-09-2009, 21:53
|
|
|
U mnie dwa naciśnięcia szybkie(na pilocie i na klamce) składa lusterka (nie szyby),
długie naciśniecię zamykania na pilocie (na klamce nie sprawdzałem)-domykanie szyb. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-09-2009, 23:55
|
|
|
nephilim napisał/a: | A u mnie 3 naciśnięcie = złożone lusterka. Nawet szyb nie podciąga...
Przytrzymanie nic nie zmienia. | Może trzeba to aktywować w serwisie czy cuś? |
 |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
|
Wysłany: 11-09-2009, 00:07
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | nephilim napisał/a: | A u mnie 3 naciśnięcie = złożone lusterka. Nawet szyb nie podciąga...
Przytrzymanie nic nie zmienia. | Może trzeba to aktywować w serwisie czy cuś? |
Właśnie nephilim może warto się udać do ASO bo te jak u mnie działa wyczytałem z instrukcji czyli w zasadzie tak ma być...No chyba że masz z innego rynku i u Ciebie z kolei działa Całkowita Blokada Drzwi.
Dodam jeszcze,że w sekwencji którą podałem nie wliczam zamknięcia samochodu... Ale zdarzyło mi się juz zamknąć i schować lusterka za jednym razem (tylko podwójnym kliknieciem) |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 12-09-2009, 21:54
|
|
|
U mnie sprawa ma się tak (autko z KOS-em, bez szyberdachu zakupione nowe w Szwecji):
3 kliknięcia - składanie lusterek
1 długie kliknięcie - domykanie szyb
W ASO w Markach ustawiłem sobie też funkcję automatycznego składania lusterek przy aktywowaniu alarmu z pilota (raz już mi ktoś w 2-gim aucie odgiął lusterko tak że było do wymiany, więc ta funkcja jest zajefajna)
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
|
Wysłany: 18-09-2009, 09:30
|
|
|
Jeszcze nie sprawdzałem dokładnie (pewnie zaraz to zrobie ) ale z tego co pamietam to w MMCS-ie można ustawić żeby lusterka składały/rozkladaly sie zaleznie od pracy silnika-tyle,ze nie zawsze to jest pridatne,bo jak zgasisz silnik i sie złożą to zazwyczaj trzeba jej znowu rozłożyć żeby się upewnieć czy ktoiś nie czycha na otwarte drzwi zeby je urwać
No i sprawdziłem.Tak jak przypuszczałem można ustawić na zamykanie/otwieranie zależne od zapłonu silnika ale też dodatkowo od zamykania samego samochodu-czyli gdy po prostu zamykamu i otwieramy samochod (z klamki czy kluczyka) i zamiast 3 kliknięć (czyli 1 zamykającego samochód i 2 do zamknięciaq lusterek) po prostu wystarczy jedno zeby zamknąć samochód i automatycznie zamykają sie lusterka.
Podejżewam że jak ktoś nie ma MMCS-a to i tak da rade ustawić w ASO z MUT-a... |
|
|
|
 |
|