Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.5 TD] sciaga na lewo
Autor Wiadomość
dady_w 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero sport
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 21-12-2012, 22:10   [2.5 TD] sciaga na lewo

witam!
jestem swiezakiem,
na stale mieszkam w uk.
niedawno kupilem sporta 2005 ok 120 tys .
od poczatku ciagnie go do lewej.czasami mniej, czasami wiecej. o luz kierownicy. sa miejsca ze jedzie prosto, czasami ucieka na prawo , jakby mial jakis luz, ale niczego narazie nie znalezli.
myslalem ze to wina zbieznosci, opon, od tego zaczalem.
zbiezność , katy rzekomo ustawione jeżeli ufac anglikom.
bedac na wakacjach w polsce chlopcy zrobili mi przednie zawieszenie.
opony , felgi wymienione na nowe, jest duzo lepiej ale ciagle ciagnie. podczas przejazdu przez europe wogole nie czulem sciagania, za raz po zjezdzie z promu znowu ciagnie.
mam wrazenie ze jest lekko pochylynny na lewo a moze to juz moja fobia. w polsce na dignostyce przegladneli i nic nie znalezli.
jezeli ucieka na lewo, kolo kierownicy nie jest prosto -wyraznie jest skrecone w lewo, sa odcinki ze jedzie prosto i nie ma zadnego problemu(moze duzy przechyl profilu drogi? przekladnia kierownicza?)
przy gwaltownym(pulscacyjnym) hamowaniu nawet przy nieduzej predkosci kolo kierownicy wyraznie skreca sie w lewo.
szukalem po forach angielskich, podobno to czeste w tym modelu- jeden nawt przy 10 tys, ale zadnych konkretnych wskazowek czy odpowiedzi.
czy ktos sie z tym spotkal?
nie mam pojecia co o tym myslec.
reszta bez zarzutu, nie mam ochoty wydac majatku na tutejszych macherow i ich bezskuteczne wymiany polowy samochodu na nowy.

z gory dziekuje za pomoc

Eskapada 
Forumowicz

Auto: Pajero L040
Wysłany: 22-12-2012, 08:03   

Masz źle ustawiony kont pochylenia koła. Kont pochylenia koła reguluje się podkładkami montowanymi pomiędzy górnym wahaczem a miejscem mocowania rzeczonego.

michoł 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Wysłany: 22-12-2012, 08:04   

Hamulce sprawdzałeś ?? może przypiekł się któryś tłoczek.

dady_w 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-01-2013, 22:13   

dzieki piekne za podpowiedzi,
bede powoli grzebal...

banderas40 
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Wysłany: 12-02-2013, 16:24   

Coś mi się gdzieś obiło o uszy że wystarczy bardziej wypracowany 1 drążek skrętny i auto niżej jakby siedzi lekko na tej stronie nie wiem czy to prawda ale może tak być dobrze by było sprawdzić np na równym podłożu wysokość prawej i lewej strony auta.
Może też tak jak u mnie np luz na łożysku być i z lewej jest większy z pawej nie ma albo jest mniejszy i już autko ucieka na jedną ze stron.
U mnie luz był wyczuwalny, wystarczyło dokręcenie łożysk, wymiana gum na stabilizatorze też może pomóc. Jak narazie pajerka jedzie jak na sznurku.

dady_w 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-03-2013, 23:10   

dzieki za pomoc!
z nalazlem przyczyne, banal. wymienilem tuleje gumowe na drazku stabilizatora - od razu lepiej, znikly wszystkie luzy, sparwdzilem polozenie auta na poziomej powierzchni,poniewaz wydawalo mi sie ze jest nizej na lewej stronie. pogrzebalem na forum, znalazlem taki sam przypadek. okazalo ze wystarczyla regulacja drazkow skretnych i wszystko gra!!!

pozdrawiam serdecznie

banderas40 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-04-2013, 08:32   

A nie mówiłem że mogą być drążli

dady_w 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-04-2013, 23:09   

Cytat:
A nie mówiłem że mogą być drążli

dzieki Bnderas

pozdrawiam

banderas40 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-04-2013, 11:48   

Spoko po to jest to forum :-) ) musimy się wspierać w końcu nie?

Odpowiedz do tematu