|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Czujnik położenia wału korbowego |
Autor |
Wiadomość |
Arazzi530
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DiD 2000
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-05-2014, 22:25 [3.2 DID] Czujnik położenia wału korbowego
|
|
|
Witam.
Mam problem z odpaleniem mojego Pajero 3.2 did rok 2000.
Jakiś czas temu miałem awarię pompy wtryskowej, a konkretnie instalacji elektrycznej jaka do niej dochodzi. Kostka elektryczna przy samej pompie się spaliła i wymagało to wymontowania całej pompy i wymiany tej kostki. Wszystko jest już naprawione i zamontowane. Auto po pełnym przeglądzie, paliwo zalane. Po podłączeniu komputera w celu sprawdzenia wszelkich błędów i sprawdzenia czy pompa jest odpowiednio podłączona wyskoczył błąd dotyczący "czujnik położenia wału korbowego" ( według opinii mechanika ). Nie dało rady tego obejść i mechanik polecił sprawdzić ten czujnik i ewentualnie go wymienić.
Problem polega na tym, że nie mam pojęcia gdzie jest ten czujnik zamontowany i nawet serwis dealera auto Wache w Poznaniu tego nie wie. Wiedzą tylko ze kosztuje to 450 zł.
Inny Serwis mówił, że ten model Pajero w ogóle nie ma takiego czujnika.
Auto kręci ale tak jakby nie dostawało paliwa. Próbowałem psikać w dolot Plakiem i wtedy "prawie" odpalił ale tylko prawie.
Czy ktoś wie jak ogarnąć ten problem?? Pomóżcie, bo nawet serwis Mitsubishi tego nie ogarnia
Dzięki |
|
|
|
 |
Mietek.K
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero III
|
Wysłany: 23-05-2014, 23:55
|
|
|
Pisz do Zbyszka . Na pewno pomorze. |
|
|
|
 |
Arazzi530
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DiD 2000
|
Wysłany: 24-05-2014, 09:09
|
|
|
Ok dzieki ale Zbyszkow jest tu wielu a ja pierwszy raz ske zalogowalem i nie wiem ktory to |
|
|
|
 |
|
|