[Pajero III] Chce kupic Pajero - prosze o opinie Nowicjusz : |
Autor |
Wiadomość |
Radoslav_Gniew
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-11-2016, 18:19 [Pajero III] Chce kupic Pajero - prosze o opinie Nowicjusz :
|
|
|
Witam!
Dopiero sie zarejestrowalem na forum. Mieszkam w gorach kolo Miedzylesia i niestety przyszlo zmienic samochod (25letni Landek sie skonczyl)
Chce sprobowac z Pajero (chyba najlepsza opcja przy budzecie 25-30 tys. zl)
Takie cos znalazlem
http://otomoto.pl/oferta/...a-ID6yAsst.html
Co o tym myslicie? Zawieszenie w dobrym stanie. Licznik oczywiscie przekrecony, na podstawie danych z niemieckiego VIN i CEPIKu zakladam ze ma zrobione 270 tys. km (wjezdzal do Polski w 2009 roku) Pompa byla zmieniana
Wiem ze najlepszy bylby 2006 rocznik ale na dzisiaj mnie nie stac |
|
|
|
 |
jepm
Forumowicz jepm
Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Paź 2014 Posty: 318 Skąd: Warszzwa
|
Wysłany: 17-11-2016, 09:37
|
|
|
Przebieg 111kkm (a wynika że 270kkm) i niedawno regenerowana pompa wymienione tarcze i klocki - kolejny altruista ?
A opis dalej - poezja
Szczerze ? W 90% prawdopodobnie pic na wodę. Jeżeli była robiona pompa to powinien być zmieniony zbiornik - jak nie to prawdopodobnie reanimowanie do szybkiej sprzedaży po padniętej pompie. Podana cena i mydlenie oczu Boschem (przecież to nie pompa Boscha) nie wskazują zbytnio na porządna regenerację.
Przy tym wszystkim cena raczej z kosmosu - tyle to za auto z potwierdzona historią i naprawdę serwisowane.
Jeżeli masz blisko to oczywiście możesz rzucić okiem jeżeli daleko to szkoda zachodu - takich cudów jest cała masa.
Za 30 tys nadal masz szansę trafić coś z porządna historią - a jak nie to szukaj za 20 a 10 będziesz miał na doprowadzenie do stanu używalności według Twoich wymagań a nie zapewnień sprzedającego.
Miałeś Landka to wiesz - przede wszystkim zdrowe blachy i rama (w Pajero oczywiście typowej ramy brak - masz szczątkową zintegrowana z nadwoziem - tym bardziej blachy ważne) mechanikę zawsze można zrobić. Co do pompy to zawsze uważam ze lepiej z niezmienianą, ale odpowiednim upustem w cenie a potem robić to samemu - wiesz co masz. |
|
|
|
 |
APC82
Nowy Forumowicz
Auto: P IV
|
Wysłany: 19-11-2016, 19:18
|
|
|
Ten samochód sprzedawał PROFTEC Międzyrzecz za 20000zł. Pompę niby robili (nie wiem jak ponieważ dają tylko 1 miesiąc gwarancji), zbiornik nowy blaszany. Byłem oglądać te auto - przebieg ma zdecydowanie większy niż deklarowany - szacuję na 300-400 tysięcy. Przód samochodu raczej do lakierowania z racji licznej ilości odprysków, połamany przedni grill,tylna klapa pod szybą zgnita i zaklejona karbonową folią, to samo z nadkolami tylnymi pod drzwiami, nad prawym przednim kołem nadkole tak zgnite że palcami odrywałem kawałki blachy (dalej nie sprawdzałem). Z tego co pamiętam miał wymienione tarcze hamulcowe na obydwu osiach. Na tylnej szybie są ślady po naklejce dealera z niemiec - zadzwoniłem ale niestety nie mieli żadnej historii tego auta.
Niestety ale te auto nie było warte nawet tych 20000zł. |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 20-11-2016, 13:37
|
|
|
Radoslav_Gniew napisał/a: | (...) Pajero (chyba najlepsza opcja przy budżecie 25-30 tys. zl) (...)
Wiem ze najlepszy bylby 2006 rocznik ale na dzisiaj mnie nie stać |
Te za 25.000 - 30.000,- PLN dojeżdżają do trzeciej setki.
Za rocznik 2006 z prawdziwym przebiegiem do 150 tys km trzeba wyłożyć co najmniej cztery dychy. |
|
|
|
 |
Szadi
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 16-06-2018, 21:12
|
|
|
Jako iz nieche zakaldac nowego podobnego tematu podlaczam sie pod ten
Witam Kolegów zastanawiam sie nad zmiana Mojego Mitsu outlander II w , Diselu na Shogun long3gen w benzynie wiem pali jak czolg .. ale wlasciwosci terenowe sa lepsze niz outlandera ktorym latalem w teren .. tylko ten przeswit slaby 18 cm ;/ a Landrovera discovery niechce na co zwrócic uwage przed zakupem ? ponoc rama ? mam na oku egzemplaz z 2004 roku versje w wypasie Elegance Gdi A Lwb nie bylem ogladac jeszcze ale zastanawiam sie czemu cena jest nieco nizsza niz inne egzemplarze. Prezebieg auta ok wedlug bazy DVLA tutejszy 138,000 miles max 2-3+ tys mili w ciagu roku robione .. kolo twierdzi ze pompa byla wymieniona w 2016.. a co jeszcze sie szykuje tego niewiem ;/ Pytanie jeszcze mam jak te auta znosza LPG ? bo jesli bym kupil to zastanawial bym sie nad instalacjá .. https://www.gumtree.com/p...-gdi/1301390490 opinie ? |
|
|
|
 |
|