[MSS 1.3] ELEKTRONIKA - immobilizer |
Autor |
Wiadomość |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 27-04-2019, 22:42
|
|
|
Ale skoro ECU generuje błąd imo to raczej tego firmowego Mitsubishi. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 28-04-2019, 05:46
|
|
|
Odniosłem się tylko do tej ostatniej wypowiedzi o wpieciu alarmu pod oryginalne immo. Jak jest błąd immobilisera to normalne że jest jakaś niesprawność w jego obwodzie, oczywiście tego fabrycznego. |
|
|
|
 |
tommo1982
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 MPI
|
Wysłany: 06-05-2019, 16:17
|
|
|
plecho1 napisał/a: | Raczej w obwód oryginalnego nie wpinali się, możliwe że dołożyli dodatkowo jakieś odcięcie pompy paliwa czy może wtrysków, taki dodatkowy immobiliser bo takie funkcje oferuje prawie każdy alarm tylko trzeba dołożyć dodatkowo przekaźnik którym przerywa się taki obwód. |
Pewnie tak zrobili. Po wymianie baterii w pilocie nie mam problemów z odpalaniem. Czyli to alarm miał słaby sygnał i sprawiał problemy. Parę stówek zostało w kieszeni |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 06-05-2019, 16:38
|
|
|
Alarm powinien mieć jakiś sposób odblokowania jak padnie pilot, albo jest jakiś przycisk lub jest podpięty do jakiegoś czujnika i odblokowanie może polegać na kilkukrotnym przyciśnięciu np. pedału hamulca jak podpięte jest pod jego czujnik. Kiedyś też założyłem sobie sterownik z pilotami centralnego zamka z funkcją immobilisera i właśnie wpiąłem się pod pedał hamulca. Jak zamek otworzyłem kluczem i aby odpalić to po włączeniu zapłonu miałem minute na naciśnięcie hamulca zaprogramowaną wcześniej ilość razy. |
|
|
|
 |
tommo1982
Forumowicz
|
Wysłany: 10-06-2019, 16:19
|
|
|
No więc. Przez jakiś czas miałem spokój. Później jednak problem powrócił. Nie tak często jak wcześniej, ale jest. W końcu postanowiłem zając się problemem. Wokół stacyjki nie widać żadnych uszkodzeń. Jest otoczona plastikową obudową pod którą widziałem nawinięte miedziane przewody. Domyślam się, że to antena. Psiknąłem delikatnie elektrosolem w kostkę. Może brudu się nazbierało. Zrobiłem też zdjęcie takiego czerwonego klocka. To jest ten cały moduł immobilisera?
 |
|
|
|
 |
winio
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star 1.6 2004
|
Wysłany: 23-02-2020, 17:13
|
|
|
Podłączam się do pytania.
Chociaż sądząc po numerach tak, bo widziałem taki właśnie na Allegro.
Gdzie on się dokładnie znajduje? |
|
|
|
 |
tommo1982
Forumowicz
|
Wysłany: 25-02-2020, 23:08
|
|
|
winio napisał/a: | Podłączam się do pytania.
Chociaż sądząc po numerach tak, bo widziałem taki właśnie na Allegro.
Gdzie on się dokładnie znajduje? |
Gdzieś tak na wysokości Twojego prawego kolana jak siedzisz na fotelu kierowcy. Jak zajrzysz pod plastiki to zobaczysz czerwony moduł. Dostęp jest mocno utrudniony jeśli nie zdejmiesz osłon. |
|
|
|
 |
|