Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.3] ELEKTRONIKA - immobilizer
Autor Wiadomość
Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2019, 22:42   

Ale skoro ECU generuje błąd imo to raczej tego firmowego Mitsubishi.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 28-04-2019, 05:46   

Odniosłem się tylko do tej ostatniej wypowiedzi o wpieciu alarmu pod oryginalne immo. Jak jest błąd immobilisera to normalne że jest jakaś niesprawność w jego obwodzie, oczywiście tego fabrycznego.

tommo1982 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 MPI
Wysłany: 06-05-2019, 16:17   

plecho1 napisał/a:
Raczej w obwód oryginalnego nie wpinali się, możliwe że dołożyli dodatkowo jakieś odcięcie pompy paliwa czy może wtrysków, taki dodatkowy immobiliser bo takie funkcje oferuje prawie każdy alarm tylko trzeba dołożyć dodatkowo przekaźnik którym przerywa się taki obwód.

Pewnie tak zrobili. Po wymianie baterii w pilocie nie mam problemów z odpalaniem. Czyli to alarm miał słaby sygnał i sprawiał problemy. Parę stówek zostało w kieszeni :)

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 06-05-2019, 16:38   

Alarm powinien mieć jakiś sposób odblokowania jak padnie pilot, albo jest jakiś przycisk lub jest podpięty do jakiegoś czujnika i odblokowanie może polegać na kilkukrotnym przyciśnięciu np. pedału hamulca jak podpięte jest pod jego czujnik. Kiedyś też założyłem sobie sterownik z pilotami centralnego zamka z funkcją immobilisera i właśnie wpiąłem się pod pedał hamulca. Jak zamek otworzyłem kluczem i aby odpalić to po włączeniu zapłonu miałem minute na naciśnięcie hamulca zaprogramowaną wcześniej ilość razy.

tommo1982 
Forumowicz

Wysłany: 10-06-2019, 16:19   

No więc. Przez jakiś czas miałem spokój. Później jednak problem powrócił. Nie tak często jak wcześniej, ale jest. W końcu postanowiłem zając się problemem. Wokół stacyjki nie widać żadnych uszkodzeń. Jest otoczona plastikową obudową pod którą widziałem nawinięte miedziane przewody. Domyślam się, że to antena. Psiknąłem delikatnie elektrosolem w kostkę. Może brudu się nazbierało. Zrobiłem też zdjęcie takiego czerwonego klocka. To jest ten cały moduł immobilisera?

winio 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.6 2004
Wysłany: 23-02-2020, 17:13   

Podłączam się do pytania.
Chociaż sądząc po numerach tak, bo widziałem taki właśnie na Allegro.
Gdzie on się dokładnie znajduje?

tommo1982 
Forumowicz

Wysłany: 25-02-2020, 23:08   

winio napisał/a:
Podłączam się do pytania.
Chociaż sądząc po numerach tak, bo widziałem taki właśnie na Allegro.
Gdzie on się dokładnie znajduje?

Gdzieś tak na wysokości Twojego prawego kolana jak siedzisz na fotelu kierowcy. Jak zajrzysz pod plastiki to zobaczysz czerwony moduł. Dostęp jest mocno utrudniony jeśli nie zdejmiesz osłon.

Odpowiedz do tematu