Podrasowanie Galanta 2.5 v6 |
Autor |
Wiadomość |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 04-12-2007, 21:49
|
|
|
zenkov napisał/a: | mam skrzynie automatyczna i instalacje gazowa, daloby rade to tez przelozyc ? |
to brzmi jak prowokacja !! |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 22:38
|
|
|
zenkov napisał/a: | mam skrzynie automatyczna i instalacje gazowa, daloby rade to tez przelozyc ? |
Koszt instalacji LPG do auta z turbiną kolejne 6-7 tys i ten automat - sorry profanacja |
|
|
|
 |
zenkov [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 23:14
|
|
|
Autor napisz mi wszystko ile by kosztowało (zostawiam wam cała motorownie jesli by dało tak to załatwić ) a ja sie zastanowie , bo jest to całkiem możliwe ze zainwestuje w to pieniązki . No dobra bez gazu hyhyhy |
|
|
|
 |
laser28 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2007, 07:38
|
|
|
Myślę że ciekawą formą modyfikacji byłaby wizyta w podwarszawskim El-tec'u. Oni wykonują tam kompletne układy dolotowe i wydechowe (z kolektorami) na zamówienie i pod konkretny samochód. Taka modyfikacja (dolot +wydech) nie da może tak porażającej mocy jak swap VR4, ale na pewno znacząco poprawi elastyczność i nie będzie problemów z trakcją. Wg informacji z ich strony koszt kompletnego wydechu (z kolektorem) to ok 5500pln. W najbliższym czasie się do nich wybiorę i wtedy zdam dokładną relację z wizyty czyli co, jak ,kiedy i za ile. pzdr |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 05-12-2007, 09:41
|
|
|
laser28 napisał/a: | Wg informacji z ich strony koszt kompletnego wydechu (z kolektorem) to ok 5500pln. |
czyli kwota tysiaca funtow, sadze ze po nizej tej kwoty znajdziesz wydech markowy dedykowany do danego modelu na internecie , no chyba ze te wydechy elteca sá takie profesjonalne ze ta cena odpowiada jego jakosci. |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
laser28 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2007, 22:27
|
|
|
Więc byłem i rozawiałem. Kompletny dolot (stożek + rury z kwasówki + osłona termiczna) plus wydech (kat sportowy + wydech wymieniony poza "barankami" kolektorów) oczywiście wszystko na kwasówce wychodzi około 4000pln. jakość napewno jest dobra (sprawdzone na wielu hondach). Poza tym w tej cenie masz wydech wykonany pod konkretny samochód NA konkretnym samochodzie. Chyba sie skusze i wtedy ewentualnie opowiem co i jak. |
|
|
|
 |
autoR [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2007, 22:53
|
|
|
A jaki przyrost mocy? Bo bez baranów słabo to widzę. |
|
|
|
 |
laser28 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 06:44
|
|
|
Podobno seryjne barany są całkiem ok, tylko połączenie ich razem jest skopane głównie na tym elemencie się skupiają przy wykonaniu tego wydechu. |
|
|
|
 |
novy
Mitsumaniak

Auto: EA5A SE
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 320 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 17-12-2007, 11:23
|
|
|
Krzys napisał/a: | To zależy co chcesz...
mieć mocną jedną ośke??(przekładasz tyko góre silnika,pare gratów i stroisz na kompie) |
I ile kucy wtedy mamy? Rozumiem że zawieche też przerzucamy...no i jaka cena?
Co do skrzyni to ta w galanice w wersji manual w USA dłubią do ponad 300KM wiec nie ma strachu.... |
_________________ EA5A SE
N14 SR20DET - Turbo przeciąg
 |
|
|
|
 |
Krzys
Forumowicz SYLVER

Auto: Mitsubishi Galant/Legnum VR4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Kwi 2007 Posty: 470 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 17-12-2007, 12:47
|
|
|
novy napisał/a: |
I ile kucy wtedy mamy? Rozumiem że zawieche też przerzucamy...no i jaka cena?
Co do skrzyni to ta w galanice w wersji manual w USA dłubią do ponad 300KM wiec nie ma strachu.... |
Ile kucy??hmm.. ciężko powiedzieć,trza by na hamowni sprawdzić(ale napewno więcej od serii vr4,bo napęd będziesz miał na jedną oś,a nie rozchodził będzie się na cztery łapki,no i lżejszy będzie)
zawiecha zostaje z seryjna(chyba że jakieś "sportowe") |
|
|
|
 |
|