GDi pali jak smok reaktywacja :) |
Autor |
Wiadomość |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 30-03-2005, 19:51
|
|
|
W zasadzie bez specjalistycznych testów nie jesteś w stanie ustalić czy były fabryczne czy nie. Jedno jest pewne - jak już się nieco wypalą odczujesz efekty.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 14-04-2005, 12:11
|
|
|
Miasto: 430 km na 58 litrach PB98
Trasy min. 10 km - zeby nie bylo...termostat dziala perfekcyjnie a zarowaczka w GDI-eco gasnie tylko na postoju....
Z innych danych: kompresja 14,7-15 na wszystkich garach
Ale: wczoraj NIE zdobylem i NIE mam workszop manuala do Galanta GDI, gdzie z dobrze poinformowanych zrodel weim, ze kaza ustawic przerwe w swiecy na 0.5-0.6 mm - max 0.75 (str. 16-6), nowe swieczki NGK maja wyraznie napisane - ustawic przerwe miedzy elektrodami, a na silniku JAK WÓŁ napisali, zeby NIE ustawiac, wiec sie posluchalem zoltej nalepki na silniku - zwlaszcza, ze nie mialem danych jaka powinna byc. W zwiazku z tym sprawdze dzis przerwe, bo wzrockowo pamietam, ze byla spora
PS. Jeszcze jedno - czy w GDI wolno stosowac injetor-cleanery??? - silnik wyraznie przesysa benzynke nawet lubiac przydymic - do Stefana Batorego jeszcze daleko, ale w swiatlach nastepnego samochodu widac wyraznie dymka (bo nie Pudziana) |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-04-2005, 16:29
|
|
|
Bartek jak ruszam Astrolotem to tez mam małego Dymka za sobą w światłach następcy a jak nier użyję Injector cleanera to mam czasem Batorego (od transatlantyka a nie Króla Polski z Wegier) mimo że poruszam się na ULTIMATE GNOJÓWCE z BP.
W naszych warunkach Injector cleaner to konieczność tym bardziej że z tego co pamietam najpierw Japońce nawet nie chcieli sprzedawać GDI w Europie bo autko kochało ONLY niskosiarkową a właściwie bezsiarkową japońska benzynkę. Dopiero potem coś poprawili i zaczęli je tu sprzedawać. Problemem Twoim moim i każdego kto jeździ u nas jest barzdo niska jakość paliwa...
Jackie jak to jest? Można czy nie? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 14-04-2005, 17:14
|
|
|
a jak lac to co bo wydac kase i kupic g.. to nie problem, a wydac kase i kupic bajerek to problem , lepsze sa te srodki ktore stosuje sie raz na jakis czas na bak paliwa czy np te na 300l paliwa czyli ok. 5 tankowan pod rzad?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 14-04-2005, 17:26
|
|
|
w sumie na razie nie wiem. Muszę zapytać szefa serwisu aten mi na dwa dni wyjechał, więc na razie boje się coś powiedzieć. jak bedę wiedział dam znać.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 16-04-2005, 21:18
|
|
|
Przerwa byla OK - 0.55 mm, za to jest spora ilosc wegla na nich - ciagle niefajne jest spalanie
TPS sprawdzilem
Silniczek krokowy EGRu sprawdzilem, jeszcze raz oczyscilem zawor, ktory minimalnie sie nie domykal
Czujnik temperatury silnika OK
Czujnik temperatury powietrza OK
Wartosci ksiazkowe z kwitow ktorych nie mam
Aaaa i jeszcze jedno: Ile nabijacie czynnika do klimatyzacji? - Instrukcja juzera mowi 630-670g, werkstat 670-710 g - komu wierzyc? |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 16-04-2005, 22:14
|
|
|
No to znaczy, że ten typ tak ma (Fido_ mnie zabije....)
Co do klimy ok. 650 ale zależy to od ciośnienia w układzie więc stałych danych brak. Jak wpompują nieco więcej kłopotu nie będzie.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 17-04-2005, 15:22
|
|
|
Jackie napisał/a: | Fido_ mnie zabije....
|
Nie tylko Fido_ - szukam dalej |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
|
|
|
 |
bokciu [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2006, 18:29
|
|
|
Bartek napisał/a: | szukam dalej |
I co znalazleś?
Widze ,ze temat umarł a ja jestem bardzo ciekawy zakończenia ,gdyż jest duza szansa ,ze za chwile moze problem dotyczyć i mnie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|