Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
GDi pali jak smok reaktywacja :)
Autor Wiadomość
Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-03-2005, 19:51   

W zasadzie bez specjalistycznych testów nie jesteś w stanie ustalić czy były fabryczne czy nie. Jedno jest pewne - jak już się nieco wypalą odczujesz efekty.
Pozdrawiam

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 14-04-2005, 12:11   

Miasto: 430 km na 58 litrach PB98 :evil:
Trasy min. 10 km - zeby nie bylo...termostat dziala perfekcyjnie a zarowaczka w GDI-eco gasnie tylko na postoju....
Z innych danych: kompresja 14,7-15 na wszystkich garach

Ale: wczoraj NIE :wink: zdobylem i NIE :wink: mam workszop manuala do Galanta GDI, gdzie z dobrze poinformowanych zrodel weim, ze kaza ustawic przerwe w swiecy na 0.5-0.6 mm - max 0.75 (str. 16-6), nowe swieczki NGK maja wyraznie napisane - ustawic przerwe miedzy elektrodami, a na silniku JAK WÓŁ napisali, zeby NIE ustawiac, wiec sie posluchalem zoltej nalepki na silniku - zwlaszcza, ze nie mialem danych jaka powinna byc. W zwiazku z tym sprawdze dzis przerwe, bo wzrockowo pamietam, ze byla spora

PS. Jeszcze jedno - czy w GDI wolno stosowac injetor-cleanery??? - silnik wyraznie przesysa benzynke nawet lubiac przydymic - do Stefana Batorego jeszcze daleko, ale w swiatlach nastepnego samochodu widac wyraznie dymka (bo nie Pudziana)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 14-04-2005, 16:29   

Bartek jak ruszam Astrolotem to tez mam małego Dymka za sobą w światłach następcy a jak nier użyję Injector cleanera to mam czasem Batorego (od transatlantyka a nie Króla Polski z Wegier) mimo że poruszam się na ULTIMATE GNOJÓWCE z BP.

W naszych warunkach Injector cleaner to konieczność tym bardziej że z tego co pamietam najpierw Japońce nawet nie chcieli sprzedawać GDI w Europie bo autko kochało ONLY niskosiarkową a właściwie bezsiarkową japońska benzynkę. Dopiero potem coś poprawili i zaczęli je tu sprzedawać. Problemem Twoim moim i każdego kto jeździ u nas jest barzdo niska jakość paliwa...

Jackie jak to jest? Można czy nie?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 14-04-2005, 17:14   

a jak lac to co :?: bo wydac kase i kupic g.. to nie problem, a wydac kase i kupic bajerek to problem :D , lepsze sa te srodki ktore stosuje sie raz na jakis czas na bak paliwa czy np te na 300l paliwa czyli ok. 5 tankowan pod rzad?? :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 14-04-2005, 17:26   

w sumie na razie nie wiem. Muszę zapytać szefa serwisu aten mi na dwa dni wyjechał, więc na razie boje się coś powiedzieć. jak bedę wiedział dam znać.
Pozdrawiam

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 16-04-2005, 21:18   

Przerwa byla OK - 0.55 mm, za to jest spora ilosc wegla na nich - ciagle niefajne jest spalanie
TPS sprawdzilem
Silniczek krokowy EGRu sprawdzilem, jeszcze raz oczyscilem zawor, ktory minimalnie sie nie domykal
Czujnik temperatury silnika OK
Czujnik temperatury powietrza OK
Wartosci ksiazkowe z kwitow ktorych nie mam :wink:

Aaaa i jeszcze jedno: Ile nabijacie czynnika do klimatyzacji? - Instrukcja juzera mowi 630-670g, werkstat 670-710 g - komu wierzyc?

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 16-04-2005, 22:14   

No to znaczy, że ten typ tak ma :wink: (Fido_ mnie zabije....)
Co do klimy ok. 650 ale zależy to od ciośnienia w układzie więc stałych danych brak. Jak wpompują nieco więcej kłopotu nie będzie.

Pozdrawiam

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 17-04-2005, 15:22   

Jackie napisał/a:
Fido_ mnie zabije....

Nie tylko Fido_ :wink: - szukam dalej :twisted:

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

bokciu
[Usunięty]

Wysłany: 30-09-2006, 18:29   

Bartek napisał/a:
szukam dalej

I co znalazleś?
Widze ,ze temat umarł a ja jestem bardzo ciekawy zakończenia ,gdyż jest duza szansa ,ze za chwile moze problem dotyczyć i mnie. :)

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu