TEST LANSA EVO X W MOTO ON :) |
Autor |
Wiadomość |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 15-01-2010, 23:56
|
|
|
banzajek napisał/a: | Gdybys przejechal sie porzadnie zrobionym Evo X ktore ma pod 400 KM a czasem i wiecej to zmienilbys zdanie, bo ok, zgadzam sie ze seria to kupa |
Sorry nie gniewaj się, ale znam może 5 może 6 kierowców ogarniających Evo choćby w serii. Miałem okazję pośmigać i niedłubanym GSR i X w specyfikacji 350KM, oba auta pokazały mi gdzie moje miejsce w szeregu i nie mówię tu strzale na prostej ale kręceniu czasów na torze. X ma swoje wady, prawda, ale stwierdzenie, że jest to kupa - sorry - do momentu, kiedy nie jesteś Kajetanem Kajetanowiczem ukrywającym się za innym nickiem - to bzdura. Auto jedzie mocno i wykorzystanie jego możliwości wymaga ogromnej praktyki i wiedzy motoryzacyjnej. A efekty podkręcania X stoją właśnie u mnie na serwisie...Żal patrzeć.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 16-01-2010, 00:05
|
|
|
Jackie napisał/a: | A efekty podkręcania X stoją właśnie u mnie na serwisie...Żal patrzeć.
Pozdrawiam |
Czyżby nowe B coś tam nie dorastały do pięt 4G63? |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 16-01-2010, 00:09
|
|
|
krzychu napisał/a: | Czyżby nowe B coś tam nie dorastały do pięt 4G63? |
To nie tak, są inne i przykładanie tej samej miary do "tjuninku" co w 4G63T jest nieporozumieniem. No ale "mondry tjuner" prawdę Ci powie.... Na razie na jakieś 12 tysi ale to nie koniec....
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Evo X GSR
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 159 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-01-2010, 10:40
|
|
|
Nie chodzilo mi o to ze musi miec te 1000 KM ale zeby jezdzil w zblizony sposob do 8/9 nie ma szans bez modow bo zwyczajnie jest za ciezki i oto mi chodzilo piszac ze w serii jest kupa. Poza tym sprzeglo ktore jest w serii moim zdaniem jest jakas pomylka (albo kompromisem na codzien) i nie bardzo chce kleic, wydech a zwlaszcza DP jest wyjatkowo restrykcyjny (mam wrazenie ze duzo bardziej niz w IX) i po odetkaniu EGT naprawde odczuwalnie spada a sam przyznasz ze to wazny element. Ja swojego az tak grubo jak chlopaki nie modowalem, poki co inwestuje w lacznik miedzy pedalami a kierownica. Kajetanem poki co nie jestem...kto wie,moze po reinkarnacji Co nie zmienia faktu,ze samochod moze jechac lepiej i trzeba dazyc zeby dopasowac go do siebie a nie tylko siebie dopasowywac do auta... To musi byc partnerstwo bo inaczej nie bedzie fajnie. Niewatpliwie jednak masz racje ze niewielu kierowcow ogarnia to co dostaje w serii. A co do efektow tjuninku chodzi Ci o rozbite samochody czy o wybuchniete silniki bo nie bardzo wiem do czego piles. |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 16-01-2010, 12:19
|
|
|
Pewnie silnik wyzionął ducha... |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 16-01-2010, 12:53
|
|
|
swinks_UK napisał/a: | Pewnie silnik wyzionął ducha... |
Jeszcze nie ale turbawka i owszem, leje się z silnika spod czujnika temp. oleju, sprzęgło jest na ostatnim tchu i niepokoi mnie praca tylnego dyfra (ale tu jeszcze nie wiem). Samochód podciągnięty pod 400KM....ale jak tłumaczę, że napędy nie wytrzymują tych mocy - to ja się nie znam Potem jest trochę płaczu i auto wraca do wartości fabrycznych
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-01-2010, 13:09
|
|
|
To że sprzęgło to nie dziwi. Fabryczne jest obliczone na 280 kucy i tzw. road use. Jak ktoś chce więcej to MUSI wymieniać na wzmocnione.
Jacek a tam dalej szły w serii TD05? Jak tak, to powinny wytrzymać (po warunkiem mniej restrykcyjnego wydechu i dolotu) i opanowania EGT. Jak znam życie przegrzane na zbyt dużym doładowaniu. Eech, ile jeszcze można tłuc ludziom do głowy, ze samym doładowaniem nie uzyskuje się dużych przyrostów mocy, na pewno nie w sensie "bezpiecznie dla silnika".
Tylny dyfer też? To co? Komuś się zachciało kręcenie bączków i donutów na pełnym locku?
Tak jak pisałeś Jacek, ręce opadają... |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
Historia moich Misiów
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

|
Wysłany: 17-01-2010, 17:21
|
|
|
Jackie, zastanawia mnie tylko skad nagle takie zainteresowanie serwisem GRAFIX uzytkownikow EVO ktorym ktos popsul silnik i napedy. To tak jakbym zamiast do AutoGT przyjechal do MitCaru i oczekiwal ze mi tam cos wiecej poza wymiana oleju zrobia. Jesli sie myle to wyprowadz mnie z bledu,ale nie jestescie serwisem znanym z obslugi tych aut. |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-01-2010, 18:27
|
|
|
banzajek napisał/a: | Jackie, zastanawia mnie tylko skad nagle takie zainteresowanie serwisem GRAFIX uzytkownikow EVO ktorym ktos popsul silnik i napedy. To tak jakbym zamiast do AutoGT przyjechal do MitCaru i oczekiwal ze mi tam cos wiecej poza wymiana oleju zrobia. Jesli sie myle to wyprowadz mnie z bledu,ale nie jestescie serwisem znanym z obslugi tych aut. |
Co do jakości serwisów, to proszę w inym dziale. Tu lecisz chłopie OT po bandzie! |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
Historia moich Misiów
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

|
Wysłany: 17-01-2010, 19:43
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | banzajek napisał/a: | temat mocno offtopowy się zrobił |
Nie przejmuj się to Ogólne | nie ja pierwszy tu robilem OT |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-01-2010, 20:00
|
|
|
Spokojniej poproszę swinks_UK to jest dział ogólny dotyczący EVO i tu nie ,usi byc ŚCIŚLE na temat.
Jackie opisuje problemy swojego Klienta, które nazwijmy to znam i nie dziwią mnie.
banzajek co do Twojego pytania - który serwis lepszy - ten który uważa, że Klientowi obiecać można wszystko czy ten, który może i nie aż tak doświadczony, ale robi dla Klienta? I to co obiecuje?
Dostęp do literatury i szkoleń serwisy mają taki sam. Dośpiewaj sobie resztę bo dla mnie to koniec tematu. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

|
Wysłany: 17-01-2010, 20:10
|
|
|
Teoretycznie tak, jednak z jakiegos powodu ludzie wybieraja AGT, serwis w krakowie albo 4turbo do obslugi Evo (i kilka malych niebrandowanych serwisow). Jak zobaczylem jak zabieraja sie do mojego auto w MitCarze to zwatpilem i zrozumialem ze nie tylko dokumentacja techniczna i szkolenia ale przede wszystkim doswiadczenie. Doskonale tez rozumiem podejsce serwisow ktorym bardziej oplaca sie w tym czasie w ktorym beda meczyly sie z Evo przyjac 2-3 "normalne" auta . Co do ASO ktore robia dla klienta to juz dawno takiego nie spotkalem. Najblizszy temu opisowi jest dzial tuningu wlasnie w AGT. Co nie zmienia ze jesli GRAFIX by mnie milo zaskoczyl to czemu nie zmienic opinii |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 17-01-2010, 23:08
|
|
|
banzajek napisał/a: | Jackie, zastanawia mnie tylko skad nagle takie zainteresowanie serwisem GRAFIX uzytkownikow EVO ktorym ktos popsul silnik i napedy. |
To nie tak Ja nie widzę wzrostu zainteresowania, po prostu serwisujemy samochody naszych klientów plus kilku spoza naszej "fabryki" Nie chcemy się specjalizować w EVO bo w naszym regionie to nie tzw. target
Nie przeszkadza mi to jednak w naprawianiu samochodów skrzywdzonych przez innych Może nieco wolniej niż AGT ale na razie skutecznie
banzajek napisał/a: | Teoretycznie tak, jednak z jakiegos powodu ludzie wybieraja AGT, serwis w krakowie albo 4turbo do obslugi Evo (i kilka malych niebrandowanych serwisow) |
I słusznie, ani mnie ani naszego serwisu nie interesuje dłubanina tuningowa. Raczej koncentrujemy się na możliwie porządnym serwisie bez "przygwizdów" banzajek napisał/a: | ale przede wszystkim doswiadczenie |
I to możesz się mylić, X jest nowym pomysłem (dla wszystkich) i doświadczenie nie gra tu aż tak wielkiego znaczenia, wszyscy musimy się go uczyć, choć powtarzam - nie mój target.
banzajek napisał/a: | Co nie zmienia ze jesli GRAFIX by mnie milo zaskoczyl to czemu nie zmienic opinii |
Raczej nie będzie miał okazji, jeżeli korzystasz z usług AGT, nie widzę potrzeby zmiany ASO szczególnie, że do mnie miałbyś kawałek
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
|