TEST LANSA EVO X W MOTO ON :) |
Autor |
Wiadomość |
banzajek
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Evo X GSR
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 159 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-12-2009, 18:31
|
|
|
Nikoś napisał/a: | Bo jak dlamnie focus ma w sobie to coś co miał w sobie FORD GT 40, a chyba wiecie co dokonano tym autkiem. | ma - to samo tandetne wykonanie Evo też nie grzeszy precyzją i jakością materiałów,ale mimo wszystko |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1422 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 09-12-2009, 18:33
|
|
|
Cytat: | gównianymi pompowtryskami pomyliłeś pojemność | dla scislosci to pompowtryski chyba byly w TDI z grupy VW. TDCi to common rail (chociaz fakt, wtryskiwacze siadały przez slabe paliwo) |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 10-12-2009, 20:33
|
|
|
Przepraszam, że się wtrącam, nie jestem znawcą tej materii, ale chyba porównywanie forda GT40 z focusem RS to jakaś pomyłka... to jakby się szczycić posiadaniem Saaba 9-3, bo JAS-39 jest świetnym odrzutowcem... |
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

|
Wysłany: 10-12-2009, 21:45
|
|
|
Ale Scania robi też fajne ciągniki siodłowe więc pewnie i na Saaba cos spłyneło Zresztą Saab 9-3 to naprawdę fajny samochód jak na Opla! |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-12-2009, 21:48
|
|
|
banzajek napisał/a: | le Scania robi też fajne ciągniki siodłowe więc pewnie i na Saaba cos spłyneło | Marka SAAB została sprzedana przez Scanię juz dawno temu. Oprócz tego, że powstają w Szwecji nie maja juz dużo wspólnego |
Just think...
. |
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

|
Wysłany: 10-12-2009, 21:51
|
|
|
Ale znaczek nadal mają bardzo podobny Nie wiedziałem że nie są już spokrewnione ... a swoją drogą to temat mocno offtopowy się zrobił |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-12-2009, 22:29
|
|
|
banzajek napisał/a: | temat mocno offtopowy się zrobił |
Nie przejmuj się to Ogólne |
Just think...
. |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 11-12-2009, 00:51
|
|
|
Dla ostudzenia zapałów wychwalaczy Focusa RS, takie małe info:
w 2008 na Japfest na torze w sesji popołudniowej Club VR4 i Evo zaplątał się Focus ze stajni wyścigowej Halfordsa (team startuje w jakieś mniejszej torowej klasie wyścigowej). No więc, generalnie chłopaki z Evo zdążyli go objechać 2 razy w ciągu sesji, co lepsi w VR4 zdążyli go raz dublować, a mi jako niedoświadczonemu udało się trzymać mu na ogonie. Więc albo auto było do..., albo kierowca do bani.
Szczególna masakra na ciasnych łukach. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

|
Wysłany: 11-12-2009, 06:54
|
|
|
No skoro mowisz ze jestes niedoswiadczony a auto mialo tak miazdzyc niby no to wychodzi ze RS jest do pupy CHociaz jakby darmo dawali to bym i tak wzial...a potem sprzedal i kupil nowy zawias i heble do Evo |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 11-12-2009, 12:14
|
|
|
Po pierwsze, mowa o I-generacji Focusa.
Po drugie II-gen Focusa RS weszła dopiero pod koniec 2008. Ale wciąż ma badziewny napęd na przednią oś, więc tak naprawdę jest tylko mistrzem prostej |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 11-12-2009, 15:10
|
|
|
Co do tej przedniej osi to tak mocno nie narzekajcie...
przypomnijcie sobie co robił "Panizzi" ośką na suchych asfatach...
Z drugiej strony - wiadoma sprawa że, 4X4 będzie rządzić w trudniejszych warunkach, innych niż suchy dobrze klejący asfalt - dwa razy więcej punktów do pchania auta w zamierzonym kierunku... dla mnie jest to bezdyskusyjne.
Co do porównywania EVO i RS - ehhh dajecie się prowokować "pismakom" dla mnie oba te auta mają mocno zakreślony charakterek, ale totalnie w innym świetle lub cieniu... Bardzo mi się podobają oba... ale mając gotówkę na nowe wybrałbym EVO - fajniejsza zabawa... no i na znaczku w "grilu" są trzy diamenty.
Pozdrawiam |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
Nikoś
Mitsumaniak
Auto: 2 razy civic 5G
|
Wysłany: 16-12-2009, 20:59
|
|
|
Mi podoba się RS i tyle, wiem że reszta mitsumaniaków by mnie
No ale kazdy przeciesz moze mieć swoje własne poglądy. Prawda
Ciekawe jakby lancerowi odcieli tylni napęd i zostawili tylko przod |
_________________ Nikoś widzi Nikoś wie, że trzy diamenty są THE BEST |
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

|
Wysłany: 16-12-2009, 21:45
|
|
|
To bylby beznadziejny... jak kazdy mocny przednionapedowiec,ale NIE ucieli i ma swietny naped co jest jego wielkim atutem. Ja zaluje tylko ze nie kupilem RSa ale Evo X RS zamiast GSRa bo troche za ciezki jest . |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
|
Wysłany: 17-12-2009, 05:42
|
|
|
Ja będę brał RSa jak będę kupował drugie Evo |
|
|
|
 |
Pieniek
Mitsumaniak
Auto: Carisma DiD HP 2001
Pomógł: 24 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-01-2010, 22:55
|
|
|
Wtrącę swoje trzy grosze do tematu , który mocno skręcił w stronę porównania EVO X vs RS gdyż ostatnio miałem okazję przejechać się najnowszym RS-em. Wcześniej jeździłem Evo X w serii oraz GT 350 i jestem zdania, że na asfalcie seryjna dziesiątka niestety dostanie baty od RS-a. Poza nieco wolniejszym startem z uwagi na poślizg ośki od trzeciego biegu RS jest wyraźnie szybszy a precyzja w zakrętach jest niesamowita. Nawet na szóstce ciągnie jak wściekły, no ale nawet seryjne 440 Nm robi swoje. Myślę, że dopiero GT 350 przy wyższych prędkościach mógłby mu dorównać. A u Forda jest jeszcze dostępny podstawowy, dedykowany kit dający 370 KM i 540 Nm. Oczywiście na śliskiej/luźnej nawierzchni EVO rządzi, ale na codzień lepiej wypada RS, zwłaszcza jak wziąć pod uwagę koszty utrzymania i spalanie. Jedyny poważny minus to promień skrętu ale z tym w Evo jest niewiele lepiej.
Całym sercem jestem za Mitsubishi ale nieuczciwie byłoby nie docenić zalet RS-a. Dla mnie to obecnie najlepsza ośka na świecie.
Ps. Mam nadzieję , że nie wsadziłem kija w mrowisko.
Pozdrawiam. |
_________________ Pieniek |
|
|
|
 |
|